(READ EPUB) Â Mudahnya Menjemput Rezeki õ eBook or E-pub free

A must read by everyone who wish to be successful and live a good life with full blessing of Allah. I am truly surprised when i key in the title of the book here in goodreads and it is available here a good soul must have included in A very good book and reminds us of the simple things that we have, to be grateful for what we had worked for or received love the spiritual tips shared and the importance of giving after reading this, i have set for myself some goals to achieve Insya Allah. Buku ini paling banyak dicadangkan rakan untuk dibaca Promosi di FB juga bukan sedikit Buku ini terbahagi kepada 4 bab utama Bab 1 berkaitan makna rezeki Bab 2 diterangkan cara untuk menjemput rezeki Bab 3 kisah kisah benar yang boleh dijadikan contoh Dan bab terakhir, dikongsikan tentang langkah yang perlu diambil.Jujurnya, bab 1 agak membosankan Perihal definisi sangat berulang ulang Penulis mahu pembaca benar benar faham dengan maksud rezeki, tetapi 10 tajuk kecil hanya untuk itu agak meleweh Saya tamatkan bacaan buku ini selepas bab 1 Apatah lagi saya terjumpa 2 ayat yang bagaikan kontra di antara satu sama lain Ayat di mukasurat 44..rezeki tidak tunduk kepada usaha dan ayat di mukasurat 50, kunci rezeki adalah keaungguhan kerja Bagi saya yang kurang bijak ini, itu agak mengelirukan Mohon pencerahan.Tetapi mengenangkan promosi rakan rakan, saya teruskan bacaan bab 2 Menarik Enjin mula panas Dan saya habiskan semua dalam satu hari Tidak rugi Sangat elok dibaca Bab 2 dan bab 4 adalah kegemaran saya Insyaallah, boleh dijadikan panduan yang mana berkaitan.Insyaallah. An excellent keep for everyonetips and motivations on how to actually invite Rezeki instead of the usual routines of searching for one Seriously, true to the words and obviously, no doubt that once we apply it, rezeki Allah is such a surprise Allahu Rabbi, Give one good deed and he ll replace 10 timesa promise Allah won t break and Always proven to those who believesand even who doesn t Its just a matter of how we realise our rezeki comes A well written book, simple to understand, fascinating indeed A book that would change a person s perceptions of Life Blessings. RECOMMENDED FOR EVERYONE Penulis menulis dengan bahasa yang santai dan mudah difahami..setiap hujan disertakan dengan hadis dan ayat Al Quran..penulis menyedarkan saya dengan kenyataan apa yang didapati melalui usaha kita terdapat padanya rezeki orang lain tidak pernah rezeki itu terlewat atau terlambat rezeki bukannya duit, kemewahan semata mata..udara,air.kesihatan, ketenangan, ilmu semua rezeki dari ALLAH yang kadangkala kita lupa bersyukur setiap hari..InsyaALLAH moga semua mekanisme menjemput rezeki didalam buku ini mampu saya aplikasikan dalam kehidupan sehari harian Buku ni dihadiahkan oleh seorang sahabat, sebagai ganjaran untuk saya kerana telah berjaya mencapai sesuatu Saya tak pernah tahu pun pasal buku ni sebelum ni, dan rasanya kalau jumpa kat kedai pun besar kemungkinan saya takkan beli, sebab saya kan payah sikit nak baca buku ilmiah sebelum ni, sebab masih dengan sangkaan baca buku ilmiah cepat mengantuk, bahasa yang skema dan penyampaian isi yang berat dan perlu banyak berfikir untuk menghadam maksudnya.Tapi, penerimaan saya terhadap buku ni amat berbeza Sebaik saja sahabat tersebut maklumkan tentang pemberian buku ni, saya terus cari review di Goodreads Terkejutnya saya bila tengok banyak sangat pembaca yang dah review buku ni dan ratingnya pun tinggi, ramai yang memuji betapa bagusnya isi kandungan buku ni Dan menurut sahabat saya jugak, banyak manfaat yang dia dapat daripada buku ni, membuat saya rasa teruja sangat sangat untuk baca dan tahu apa yang terkandung di dalamnya.Belum pun sampai separuh buku saya habiskan, rasa syukur terdetik berkali kali dalam hati Syukur kerana saya dikurniakan rezeki untuk membaca buku ini dan mengambil ilmu ilmu yang dikongsikan oleh penulis tentang rezeki Pemahaman saya terhadap rezeki jadi bertambah meluas memang sebelum ini pun saya tahu rezeki Allah ada yang berbentuk material dan ada yang bersifat abstrak dan intangible, seperti kesihatan, pekerjaan dan ilmu, tapi konsep rezeki malah lebih luas sebenarnya hati yang tenang, jiwa yang bersyukur, hati tergerak untuk melakukan kebaikan atau meninggalkan kemungkaran semua itu juga adalah rezeki Buku ini mengulas tentang amalan amalan yang boleh dipraktikkan untuk menjemput rezeki, iaitu amalan amalan yang apabila dilakukan, dengan niat yang betul ikhlas dan yakin terhadap Allah dan cara yang betul mengikut syariat , insyaAllah akan memudahkan seseorang memperoleh rezeki, dalam jumlah yang berlipat ganda dan daripada jalan yang tidak disangka sangka, dengan izin Pemilik dan Pemberi rezeki, Allah SWT.Buku ini terbahagi kepada empat bahagian iaitu i Apa Itu Rezeki yang menerangkan tentang bentuk bentuk rezeki, ii Menjemput Rezeki iaitu senarai amalan yang boleh membawa kepada kurniaan rezeki daripada Allah SWT, iii Cerita Menjemput Rezeki iaitu beberapa kisah benar tentang kejayaan memperoleh rezeki hasil daripada amalan amalan tertentu, dan iv Apa Perlu Saya Buat Sekarang iaitu pelan tindakan yang perlu dirangka dan diikuti untuk membina impian dan mencapainya memperoleh rezeki berdasarkan amalan amalan menjemput rezeki.Di sini saya kongsikan secara ringkas amalan amalan menjemput rezeki yang telah dikongsi oleh penulis Mengutamakan solat solat di awal waktu dan bagi lelaki afdal berjemaah di surau masjid Solat sunat tahajjud Solat sunat dhuha Zikir menyebut dan mengingati Allah Doa berdoa dengan mematuhi adab2, pada waktu dan tempat yang dimustajabkan doa Mendoakan orang lain doakan kebaikan untuk orang lain, kita akan mendapat kebaikan itu juga, insyaAllah Sedekah kisah2 benar tentang sedekah dalam buku ini sangat menarik dan mengesankan Membaca al quran Asmaul Husna beramal dengan asmaul husna yan bersesuaian mengikut rezeki yang diingini Bersyukur Tekun berusahaAmalan amalan ini sebenarnya adalah ibadah ibadah yang akan mendekatkan seseorang kepada Allah SWT Apabila dekat dengan Allah, disayangi dan disukai oleh Allah, mudahlah untuk memperoleh rezeki, kerana Allah lah Pemilik dan Pemberi rezeki rezeki tersebut Namun harus diingat, ikhlaskan niat untuk melakukan amalan amalan ini bukan semata mata kerana ingin mendapat rezeki, tetapi untuk mendapat keredhaan Allah, sebagai tanda kecintaan dan ketaatan kepadaNYA, dan sebagai tanda kesyukuran atas segala nikmat yang telah dikurnia olehNYA, mudah mudahan Allah bermurah hati dan belas kasihan terhadap kita lalu mengurniakan rezeki kepada kita, insyaAllah.Sekalung tahniah buat penulis kerana berjaya menyampaikan isi kandungan buku ini dengan ringkas, padat, straight to the point, intonasi bahasa yang meyakinkan, dan penggunaan dalil dalil al quran dan hadis yang amat baik sekali.Terima kasih tak terhingga buat sahabat yang telah menghadiahkan buku ini kepada saya, Alhamdulillah, sedekah beliau ini sangat bermanfaat buat saya, pastinya besar ganjaran yang Allah berikan kepadanya Saya juga berhasrat untuk menghadiahkan buku ini kepada beberapa orang sahabat, ingin berkongsi rezeki rasa kesyukuran yang saya rasai daripada rezeki ilmu yang saya perolehi melalui buku ini, insyaAllah Semoga Allah rezekikan untuk saya istiqamah dengan amalan amalan ini sebuah buku memberi persepsi yang berbeza tentang rezki ideanya sangat mudah dan biasa tetapi logik.Menjemput rezeki adalah jauh lebih mudah daripada mencari rezeki Ayat ini saja sudah membuka persepsi baru dan mudah mengenai rezeki.Idea yang diketengahkan sangat praktikal sure fine whateverRinn Buku yang sya galakkan utk siapa2 saja baca Bagus sangat Membuka minda kita MEMAHAMI cara mudah menjemput rezeki, MEMPRAKTIKAN cara cara terbaik berkenaan DAN MENERIMA dengan yakin apa yang ditentukan Maha Suci Allah Terima kasih saudara Fathuri Salehuddin diatas perkongsian ni.. (READ EPUB) ⛏ Mudahnya Menjemput Rezeki ò Tahukah Anda Untuk Mendapat Rezeki Sememangnya Sangat Mudah Apabila Kena Caranya Malah, Sumber Datangnya Tidak Disangka Sangka Mudahnya Menjemput Rezeki Merungkai Rahsia Mudah Untuk Mendapat Rezeki Ia Dikongsi Oleh Penulis Yang Telah Mengalami Peristiwa Mendapat Rezeki Daripada Maha Pemberi Rezeki Dengan Mekanisme Yang Tertentu Ikutilah Rahsianya Ada Pula Janji Menarik Daripada Allah Bagaimana Untuk Menambah Rezeki Bukan Itu Sahaja, Malah Diberi Pula Formula Bagaimana Supaya Rezeki Yang Sudah Berada Di Tangan Boleh Terus Berkembang Bukan Sekadar Itu, Allah Berikan Lagi Formula Bagaimana Supaya Rezeki Yang Sudah Berkembang Dan Bertambah Banyak Tidak Pula MusnahSaya Percaya Dan Rasa Sangat Yakin, Dengan Mengetahui Formula Ini, Kita Sudah Menemukan Kunci Bagaimana Untuk Keluar Daripada Kesulitan Hidup Khususnya Perihal Rezeki Thankyou thankyou my goodfriend Syafika for giving me this book as my 24th birthday gift Very beneficial Hopefully i could follow ALL the tips guidance provided in this book inshallah Yess 5stars